"Wij zien in heel Nederland al sinds een jaar of tien de trend dat banken stoppen met het aanbieden van kluisruimte"  zegt Jaap Zeeuw van der Laan
"Wij zien in heel Nederland al sinds een jaar of tien de trend dat banken stoppen met het aanbieden van kluisruimte"  zegt Jaap Zeeuw van der Laan (Foto: Jose Pietens)

Nieuwe vestiging Nederlandse Kluis

  Zakelijk

De Nederlandse Kluis opent op 17 oktober een vestiging in Breda aan in het oude pand van de ABN AMRO. Dit is inmiddels de vijfde vestiging in Brabant en de 20e locatie in Nederland. "Wij zien in heel Nederland al sinds een jaar of tien de trend dat banken stoppen met het aanbieden van kluisruimte"  zegt Jaap Zeeuw van der Laan, algemeen directeur bij De Nederlandse Kluis. "Nu dit ook in Brabant aan de gang is, is het voor ons niet meer dan logisch om ook in Breda een vestiging te openen." 
 
BREDA – Veiligheid op 1 Directeur Jaap Zeeuw van der Laan vertelt dat De Nederlandse Kluis het beveiligen van kluizen als corebusiness heeft. "Wij zijn de grootste onafhankelijke aanbieder van professionele kluisruimte in Nederland. Wij doen niets anders dan deze ruimtes beheren en doen er alles aan om de veiligheid te garanderen." 
 
Meer dan een dikke kluisdeur En die beveiliging gaat een stuk verder dan alleen de 50 cm dikke kluisdeur. "Iedereen die de kluis in wil, moet zich legitimeren. Er loopt altijd een getrainde medewerker mee naar de kluisruimte. Wij registreren al het bezoek via livecamera's. De beelden worden niet alleen op de betreffende vestiging, maar ook extern bekeken. We zijn rechtstreeks aangesloten op de meldkamer. Zodra er alarm wordt geslagen is de politie er binnen een mum van tijd." Zo somt Zeeuw van der Laan enkele van de veiligheidsmaatregelen op. 
 
Die maatregelen zijn ook noodzakelijk, want er ligt een hoop waardevols bij De Nederlandse Kluis. "Je hoeft niet vermogend te zijn om kostbare bezittingen te hebben", zegt Zeeuw van der Laan. "De spullen die je in een kluis stopt, zijn voornamelijk onvervangbaar en hebben vaak een grote emotionele waarde. Denk bijvoorbeeld aan familiefoto's en diploma's, maar ook aan erfstukken zoals lijfsieraden van overleden familieleden of aan back-ups van belangrijke computergegevens."  
 
De Nederlandse Kluis is te bereiken op 088-744 5555 of kijk op denederlandsekluis

Meer berichten