Voor een succesvol sollicitatiegesprek is het belangrijk je goed te kleden.
Voor een succesvol sollicitatiegesprek is het belangrijk je goed te kleden. (Foto: overhemden.com)

3 herenmode tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

  Zakelijk

Kleding maken de man is een spreekwoord dat vaak wordt  gebruikt. Maar welke kleding wordt daarmee bedoeld? Voor een succesvol sollicitatiegesprek is het belangrijk je goed te kleden. De eerste indruk is vaak het belangrijkst, dus door een goede kledingstijl scoor je al punten. Wil je weten hoe je indruk maakt met je kleding tijdens een sollicitatiegesprek? Lees dan snel verder!

Tip 1: ga voor een smart casual look

Wanneer je het moeilijk vindt een keuze te maken tussen zakelijk en casual, is smart casual de perfecte stijl. Nette kleding zoals een pak wordt gedragen door bijvoorbeeld bankiers en advocaten. Deze look is niet altijd gewenst, vooral niet wanneer je tegenover iemand komt te zitten met een hoodie aan. Daarnaast is casual ook niet altijd de beste optie wanneer je rol binnen het bedrijf te maken heeft met klantcontact. Daarom is het verstandig om je te verdiepen in het bedrijf voordat je een sollicitatiegesprek hebt. Mocht je het niet zeker weten, kies dan voor smart casual. Met een smart casual look combineer je de nette stijl van bankiers met een vleugje casual van jezelf. Draag bijvoorbeeld een mooi zakelijk overhemd met een chino broek en een casual jasje. Wanneer de dresscode toch iets meer casual is dan je verwacht, kun je het jasje altijd nog uitdoen. Zo zorg je ervoor dat je je aan kunt passen aan de situatie en nooit te zakelijk of casual overkomt.

Tip 2: hou het makkelijk

Je wilt aangenomen worden voor je skills en niet voor je kledingstijl. Kies daarom voor simpele kleding. Kies kleding in de kleuren blauw, wit, grijs of andere onopvallende kleuren. Een wit overhemd met een beige of bruine chino is perfect. Ga voor goede kwaliteit en fijn materiaal, zoals wol en katoen. Wanneer het warm is, zorgt katoen er voor dat je afkoelt, dit komt door het ademende karakter van de stof. Kies tot slot voor schoenen die niet te veel opvallen. Wanneer het bedrijf erg casual gekleed gaat, ga dan voor sneakers. Wanneer je iets meer business uit wilt stralen, ga je voor leren schoenen. Zorg er voor dat de leren schoenen goed matchen met je riem en dat je ze hebt opgepoetst.

Tip 3: maak je outfit af

Maak je outfit af door een vleugje van je eigen stijl toe te voegen. Denk aan een horloge of ander sieraad dat je mooi vindt. Wanneer je iets unieks en persoonlijks toevoegt, maakt dat indruk. Zo kun je kiezen voor een overhemd met een andere kleur boord of opvallende knoopjes. Op deze manier voorkom je dat je outfit er te druk uitziet, maar je wel stijl toevoegt.

Hopelijk ga je met deze kledingtips die baan binnen slepen! Ben je op zoek naar een mooi overhemd of een nette broek? Neem dan een kijkje op overhemden.com, dé specialist op het gebied van overhemden en herenmode. Ben je op zoek naar meer sollicitatietips? Klik dan hier.

Meer berichten